آموزش آشپزی طرز تهیه مرغ ترش غذای مازندرانی
آموزش آشپزی طرز تهیه مرغ ترش غذای مازندرانی
مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر:
- مرغ: یک عدد، خردشده
- روغن مایع: ۶ قاشق غذاخوری
- سبزی: ۳۰۰ گرم، ساطوری
- پیاز متوسط: یک عدد، ساطوری
- سیر تازه: یک ساقه، ساطوری (اختیاری)
- لپه: ۱۲۰ گرم
- تخممرغ: ۲ عدد
- آب نارنج یا آبغوره: نیم پیمانه، ۱۲۵ میلیلیتر
- نمک و فلفل: به میزان لازم
روش تهیه:
۱- تکههای مرغ را شسته و خشک کنید، سپس کمی نمک روی آنها بپاشید، روغن را در یک قابلمه روی شعله متوسط داغ کنید و هر طرف مرغها را حدود ۴ دقیقه در آن سرخ کرده، سپس از قابلمه خارج کنید.
۲- کمی صبر کنید تا روغن دوباره داغ شود، سپس پیاز را در آن ریخته و ۵ دقیقه تفت دهید. سیر و سبزی را اضافه کرده و تفت دادن را ۷-۸ دقیقه دیگر ادامه دهید.
۳- لپه را شسته و با کمی آب ۱۵ دقیقه بپزید، سپس آن را آبکش کرده و به خورش اضافه کنید. مرغ را به قابلمه برگردانده و نیم پیمانه آب جوش به همراه آبغوره اضافه کنید. هنگامی که جوش آمد، شعله را کم کرده و خورش را با در بسته یک ساعت بپزید.
۴- نمک و فلفل خورش را اندازه کنید. تخممرغها را در یک کاسه شکسته و هم بزنید تا سفیده و زرده مخلوط شود، سپس آن را به صورت نواری در خورش بریزید. پس از ۵ دقیقه که تخممرغ بست، آن را با کته یا چلو سرو کنید.
نکات:
۱ – سبزی مرغ ترش شامل گشنیز، جعفری، نعناع و کمی شوید یا تره است. در محدوده گیلان و مازندران از خلواش به جای نعناع استفاده میشود. درصد ترکیب سبزیها را برابر گرفته و شوید یا تره را در حد چند ساقه اضافه کنید.
۲- تخممرغها را میتوانید مانند باقلاقاتق درسته به خورش اضافه کنید.
۳- خورش را میتوانید بدون تفت دادن و روغن تهیه کنید، در این صورت یک قاشق چایخوری زردچوبه به آن اضافه کرده و ابتدا پیاز و مرغ را نیم ساعت پخته و کف آن را بگیرید، سپس سبزیجات را اضافه کنید.