آموزش آشپزی _طرز تهیه ی مجبوس پلو یونانی با مرغ
آموزش آشپزی _طرز تهیه ی مجبوس پلو یونانی با مرغ
مواد لازم برای 6 نفر:
پیاز ریز خرد شده :1 عدد بزرگ
سیر ریز خرد شده یا له شده: 2 عدد
روغن گیاهی :2 قاشق غذاخوری
برنج دانه درشت: 2 و نیم پیمانه
دارچین :¼ قاشق چایخوری
زیره : ¼ قاشق چایخوری
زردچوبه: ½ قاشق چایخوری
عصاره ی مرغ (آب مرغ).: 1 لیوان
گوجه ی خرد شده :2 عدد درشت (بدون پوست)
هویج ریز خرد شده : 1 عدد بزرگ
نخودفرنگی و ذرت : هرکدام ½ پیمانه
فلفل دلمه سبز و قرمز خرد شده:هر کدام ½ پیمانه
سینه مرغ درشت: 2 عدد
پیاز :1 عدد
برگ بو: 1 تا 2 عدد
آبلیمو : 3 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده :1 قاشق غذاخوری
پودر اورگانو (پونه ی کوهی) :1 قاشق چایخوری
جعفری خرد شده: 2 قاشق غذاخوری
نعناع خرد شده (اختیاری) :1 قاشق غذاخوری ونمک و فلفل تازه
طرز تهیه:
1- روغن را در قابلمه ای مناسب حرارت دهید. پیاز و سیر را افزوده و تفت دهید تا کمی طلایی شوند. برنج شسته شده را اضافه کرده و دارچین و زیره و زردچوبه را هم به همراه نمک بیفزایید. کمی مواد را تفت دهید. آب مرغ (عصاره ی مرغ) را هم افزوده و آب برنج را اندازه کنید طوری که به اندازه ی دو بند انگشت آب روی برنج را بگیرد. کمی روغن ریخته و حرارت را زیاد کنید تا آب برنج خارج شود. گوجه ی خرد شده را بیفزایید و با مواد مخلوط کنید (زیاد هم نزنید). برنج مخلوط با مواد را دم بیندازید.
2- هویج را به همراه نخودفرنگی و ذرت درون ماهی تابه ریخته و با حرارت ملایم با کمی روغن و کمی آب بپزید طوری که بعد از پخت آب نداشته باشد. (می توانید بخارپز نیز بکنید). در اواخر پخت فلفل دلمه ای ها را افزوده و تفت دهید. نمک، فلفل و اورگانوی تازه بزنید تا طعم مورد نظر به دست آید. 2 قاشق غذاخوری آبلیمو را هم بیفزایید.
3- سینه های مرغ را همراه با پیاز که از وسط نصف کرده اید و برگ بو و نصف لیوان آب بگذارید تا بپزد. در اواخر پخت نمک، فلفل و کمی آبلیمو بیفزایید. سینه های مرغ را رشته رشته کرده و با زعفران دم کرده و 1 استکان آب روی حرارت مخلوط کنید تا رنگ مرغ کمی طلایی شود.
4- سبزیجات آماده را با پلوی دم کشیده مخلوط کرده و در ظرف مورد نظر بریزید. می توانید مرغ های رشته شده را لا به لای برنج بریزید یا روی مواد بریزید. در آخر جعفری خرد شده و کمی نعناع خرد شده روی مواد بریزید.