طرز تهیهی شيريني هاي ويژه ي عيد فطر
روش تهیهی نخودی قلقلی
مواد لازم:
آرد نخودچی 450 گرم
آرد سفید گندم 50 گرم
پودر شکر 250 گرم
روغن جامد 200 گرم
هل آسیاب کرده 1 قاشق چایخوری
خلال پسته (برای تزیین) به مقدار لازم
طرز تهیه:
آرد نخودچی را دو بار الک کنید تا زبری آن گرفته شود.
سپس آرد گندم را روی آن الک نمایید و پودر شکر را اضافه و مخلوط کنید و داخل همزن برقی بریزید.
حالا به ترتیب و با فاصله روغن و هل را به آن بیفزایید و به هم زدن ادامه دهید تا خوب نرم شود.
خمیر را در کیسه نایلونی قرار دهید و 24 ساعت در جای خنک بگذارید تا استراحت کند.
بعد از 24 ساعت دوباره ورز دهید تا خوب نرم شود. سپس با دست خمیر را به شکل گلولههایی به اندازه فندق درآورید، روی آنها را با خلال پسته تزیین کنید و داخل سینی فر بگذارید.
حرارت فر 160 درجه سانتیگراد و مدت پخت 20 الی 30 دقیقه است.
روش تهیهی شیرینی چرخی
مواد اولیه:
آرد برنج 500 گرم
آرد نول یک و نیم کیلوگرم
روغن جامد یک کیلوگرم
تخممرغ دو عدد
زرده تخممرغ شش عدد
پودر قند 750 گرم
وانیل یک قاشق چایخوری
شیر نصف پیمانه
ماست نصف پیمانه
بیکینگپودر یک قاشق چایخوری
طرز تهیه:
روغن را آب کرده سپس به همراه پودر قند، بیکینگپودر و وانیل با همزن میزنیم تا حجم بگیرد، سپس تخممرغها را با زرده در کاسهای خوب مخلوط میکنیم و به تدریج به مواد زده شده میافزاییم.
بعد شیر و ماست را افزوده و مخلوط میکنیم.
در آخر هر دو آرد را با هم مخلوط کرده داخل مواد میریزیم تا خمیری حاصل شود که به دست نچسبد.
خمیر را با نایلون پوشانده و دو ساعت استراحت میدهیم.
سپس از چرخ دستی مخصوص شیرینیپزی عبور داده و در سینی فر میچینیم و در فر از قبل گرم شده با حرارت 175 درجه سانتیگراد به مدت 10 تا 15 دقیقه میپزیم.
طرز تهیهی شیرینی بدون نیاز به پختن
مواد اولیه:
خرما و گردو از هر کدام 250 گرم
پودر نارگیل، پسته، دارچین و کنجد به میزان لازم
طرز تهیه برای چهار نفر:
ابتدا هسته خرما را جدا کرده و به همراه گردو چرخ میکنیم.
مواد به دست آمده را در ظرف مناسبی به قطر یک سانتیمتر پهن کرده و به وسیله قالبهای کوچک شیرینی به شکلهای مختلف قالب میزنیم.
شیرینیها را به دلخواه میتوانیم با پودر نارگیل، پسته، دارچین، کنجد و… آغشته کرده و در ظرفی مناسب تزئین کرده و سرو کنیم.